• Nederlands   Engels
/
  • Over Davy Dilamo

  • L' Italiano

   Zoals zijn naam al laat vermoeden heeft Davy Dilamo Italiaanse roots. Hij is de zoon van een Italiaanse modeontwerper en een Belgische kledingsspecialiste. Davy is geboren en getogen in België. Vrienden noemen hem vaak l’ Italiano.

  • Neo-retro artiest

   Davy Dilamo een is een neo-retro artiest pur sang.

   Hij laat zich hierbij muzikaal inspireren door verschillende muziekstijlen uit de jaren ‘40, ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw.

   De muziek uit die tijd is, al sinds zijn vierde levensjaar, zeer belangrijk voor Davy. Hij vond toen enkele LP’s van Elvis Presley in de platenkast van zijn oudste broer, maar had toen nog totaal geen idee hoe dit moment zijn hele verdere leven zou beïnvloeden …

   Vanuit zijn liefde voor de muziek van Elvis, groeide immers ook Davy’s interesse in de muziek van andere artiesten uit de gouden jaren.

   Dankzij deze muzikale bagage heeft Davy Dilamo zijn eigen, unieke stijl kunnen ontwikkelen.

  • Internationaal succes

   Davy Dilamo is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware live entertainer. Niet alleen zijn warme stem, maar ook de performer in hem, zorgen ervoor dat Dilamo’s publiek ten volle geniet van zijn kwalitatief zeer hoogstaande shows.

   Davy Dilamo is één van de weinige artiesten in België met een zestalig repertoire (Italiaans, Engels, Spaans, Duits, Frans en Nederlands), wat hem zelfs op podia ver buiten de landsgrenzen brengt.

   Ook de combinatie van zijn unieke retro concept, zijn klasse, en zijn charme, dragen bij aan het internationale succes van Davy Dilamo.